keskiviikko 19. maaliskuuta 2008

Perhosefekti

Uralin perhonen. Siinäpä vasta leffa, joka herättää tunteita! Lueskelin eilen Karjalaisen mielipidepalstalta keskustelua kyseisestä elokuvasta. Muutamat ovat reagoineet suorastaan huvittavalla voimakkuudella Mannerheimin väitettyyn homouteen:

K: "YLE on punainen, Lillqvist on katkera kommunistiämmä, vasemmistolaiset ovat valehtelijoita ja 'taiteilijan vapaus' vain stalinistien savuverho valehtelulle!" - useiden kirjoittajien kommentteja
V: Totta. Uralin Perhonen oli kommunistien hienovaraisesti ohjailema salaliitto, jonka ensisijaisena tarkoituksena oli kostaa vuosisatojen takaiset traumamme koko yhteiskunnalle! Ja Lillqvist on katkeruuden lisäksi myös ruma.

K: "Visuaalisesti värit, lavastus ja nuket hyvää työtä, miksi niitä ei ohjattu johonkin kauniiseen tarinaan, en voi ymmärtää." - Suomiko sivistynyt maa?
V: Ehkä sen takia, että kaikki tarinat perustuvat loppujen lopuksi samaan juoneen: yksi voittaa, toinen häviää. Kaikissa tarinoissa on siis häviäjä. Tällä kertaa se oli Suomi, yritä tottua siihen.

K: "Joku pitäisi laittaa vastuuseen, kun tälläistä saa Suomessa tuottaa." - Suomiko sivistynyt maa?
V: Jep, eiköhän laiteta taiteilijan- ja sananvapaus samantien putkaan ja pidetään niitä siellä niin kauan, että oppivat Oikeat Arvot ja Asenteet.

K: "Animaation tekijän pitäisi hakeutua hoitoon mahdollisimman pikaisesti." - lastu
V: Lääkärin suorittamissa tutkimuksissa Lillqvistin todettiin kärsivän luovuudesta, omista mielipiteistä sekä uusista näkemyksistä. Lääkkeeksi mainittuihin oireisiin sopii esimerkiksi tylsä työ, arkirutiinit tai Helsingin Sanomat.

K: "Se että purkaa harhojaan ja fantasioitaan animaation muotoon ei ole vielä kenellekään vaarallista, mutta entäs jos sama energia suuntautuu satunnaisiin ohikulkijoihin?" - lastu
V: Täytyypä vain toivoa, että se energia kohdistuu ensimmäisenä sinuun, rakas kysyjä.

K: "Täyttä roskaa taiteen nimissä. Ja yhteiskunta maksaa, huh, huh." - järkyttynyt
V: Yhteiskunta rahoittaa paljon muitakin instituutioita, jotka levittävät "vääriä ajatuksia", kuten koululaitos ja armeija. Ehkä sekaan mahtuu myös pieni animaatio?

K: "Suomi ei ole enää sivistysvaltio, ikävä kyllä." - ei voi verrata Sparkiin
V: Totta. Tietosanakirjan määritelmän mukaan sivistysvaltio on sellainen, jossa "kaljatuopin kokoiset animaationuket eivät aiheuta pahennusta aatteisiinsa jämähtäneiden ihmisten mielissä".

K: "Ja johan kannattikin vouhkata! Animaatiosta." - Auta armias
V: Niinpä.

Ei kommentteja: